DataByte

Waarom sysadmins tof zijn

Je beseft het misschien niet iedere dag, maar Systeembeheerders (sysadmins) zijn goud waard. Zonder hen ben je nergens. Hoe zou je dan zorgeloos kunnen werken? Door wie worden technische problemen opgelost die voor jou als leek wel Chinees lijken? Precies, Systeembeheerders zijn belangrijk! Vandaag acht redenen waarom sysadmins geweldig zijn.

  1. Je e-mail checken onder het genot van een kopje koffie? Je Systeembeheerder zorgt dat alles goed is ingesteld, zodat je de dag rustig kunt beginnen met het lezen van je e-mails.
  2. Toch geklikt op die ene link die niet helemaal veilig bleek? No worries, de Systeembeheerder heeft goede antivirussoftware geïnstalleerd, zodat niet het hele bedrijfsnetwerk plat ligt.
  3. Buiten kantoortijden is de Systeembeheerder ook een held. Denk eens aan updates van netwerken, onderhoud van systemen etc. Allemaal buiten werktijd, zodat je zonder oponthoud kunt werken.
  4. Je Systeembeheerder maakt het mogelijk dat je bij alle bedrijfsinformatie kunt in het portaal van de organisatie.
  5. Lees je dit artikel via je computer op het werk? Bedank je Systeembeheerder! Hij of zij maakt het mogelijk dat er een internetverbinding is waar je naar hartenlust gebruik van kunt maken.
  6. Ook de beveiliging wordt up-to-date gehouden door de Systeembeheerder. Op deze manier kun je veilig documenten opslaan en gebruiken.
  7. Het lijkt vanzelfsprekend, even dat ene bestandje printen. De sysadmin zorgt ervoor dat alles op elkaar afgestemd is. Wat je wilt printen, komt ook daadwerkelijk uit de printer.
  8. And last but not least. Thanks Systeembeheerder, voor het oplossen van computerproblemen, zodat het werk zonder zorgen afgemaakt kan worden.

Is jouw systeembeheerder een held?

Geef hem of haar dan op voor de Dag van de Systeembeheerder. Op deze manier laat je niet alleen zien dat je blij bent met al het werk dat wordt gedaan, hij of zij maakt ook nog eens kans op een mooie prijs. Je Systeembeheerder opgeven? Dat doe je hier.

 

Dag van de Systeembeheerder is een initiatief van DataByte

DataByte

DataByte is een full-service organisatie op het gebied van ICT. Al bijna 30 jaar ondersteunen wij het MKB en de onderwijssector. DataByte geeft grip op uw ICT. Voor meer informatie: www.databyte.nl

Volg ons op social media

Twitter
Twitter
Twitter