DataByte

Hoe ga je effectief om met Systeembeheerders?

Het leven van een Systeembeheerder op de werkvloer gaat niet altijd over rozen. Collega’s hebben vaak een haat-liefdeverhouding met ze. Eigenlijk is het lastig om voor te stellen wat voor belangrijk werk ze eigenlijk doen. Als alle Systeembeheerders een dag willen gaan staken, gaat het betalingsverkeer plat, loopt de ICT bij bedrijven in de soep en de gehele infrastructuur loopt vast. Hoe ga je eigenlijk effectief met een Systeembeheerder om? Hieronder volgen acht tips.

  1. Stel doelen vast: Vaak weten managers en collega’s niet wat een Systeembeheerder nou precies doet. Daardoor kan onbegrip ontstaan. Stel samen met de ICT-specialist doelen vast. Zo wordt er een hoop onbegrip voorkomen.
  2. Geen overwerk: Ga er in geen geval vanuit dat de Systeembeheerder geen leven heeft naast zijn werk. Beloon ze en zorg dat ze in ieder geval op tijd naar huis gaan.
  3. Praat normaal: Een Systeembeheerder spreekt niet per definitie alleen maar onbegrijpelijke ICT-taal. Praat gewoon normaal en over alledaagse dingen met hem of haar.
  4. Ieder zijn vak: Veel mensen weten helemaal niks van ICT. Probeer dus niet slimmer te zijn dan de Systeembeheerder. Ieder heeft zijn eigen vak, dus respecteer dat dan ook.
  5. Negeer de Systeembeheerder niet: Soms is een SysAdmin wat anders dan de rest, maar dit is geen reden om ze te negeren. Vergeet ze niet, zo horen er net zo goed als ieder ander binnen de organisatie.
  6. Raadpleeg altijd de Systeembeheerder bij ICT-veranderingen: Neem als organisatie nooit beslissingen rond ICT-zaken zonder de Systeembeheerder te raadplegen. Hij of zij heeft zoveel kennis en maak daar gebruik van.
  7. Investeer in Systeembeheerders: Zorg voor goede koffie, dat is bij veel Systeembeheerders toch de benzine om te blijven gaan. Stuur ze ook af en toe op cursus. Zo blijven ze scherp en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
  8. Noem ze geen nerds: Een grapje op zijn tijd kan wel, maar een Systeembeheerder nooit nerd. Ze staan altijd voor je klaar, dus held of onmisbare kracht is net wat beter.

 

De dag van de Systeembeheerder

De Systeembeheerder is de belangrijkste spil van iedere organisatie. Dat mag gevierd worden. Daarom organiseert DataByte op vrijdag 29 juli de dag van de Systeembeheerder. Het moment om de helden van de organisatie te eren. Weet jij een geschikte kandidaat voor de titel? Geef hem of haar dan hier op. Laat het stemmen maar beginnen!

 


Vergeet niet om jouw Systeemheld aan te melden! Of stem op jouw held en maak zelf ook kans op geweldige prijzen.

Nu aanmelden

Nu stemmen

 

Dag van de Systeembeheerder is een initiatief van DataByte

DataByte

DataByte is een full-service organisatie op het gebied van ICT. Al bijna 30 jaar ondersteunen wij het MKB en de onderwijssector. DataByte geeft grip op uw ICT. Voor meer informatie: www.databyte.nl

Volg ons op social media

Twitter
Twitter
Twitter