DataByte

Systeemheld van het afgelopen jaar: Marcel van Praat

Op 29 juli wordt de Systeembeheerder van 2016 gekozen. In 2015 was Marcel van Praat dé Systeembeheerder. Door zijn collega’s van ALcontrol Food & Water werd hij vorig jaar genomineerd. Wat heeft het hem gebracht? Wat is er veranderd? Wij belden hem op om deze vragen te stellen.

Do’s and dont’s om je Systeembeheerder te pleasen

We hebben het allemaal weleens meegemaakt op het werk. Je bent druk bezig wanneer zich plotseling een probleem met je computer voordoet. Na een poging tot het zelf herstellen van je computer geef je het op. Dit gaat niet werken. Tijd om de Systeembeheerder in te schakelen! Uiteraard zit je Systeembeheerder tot over zijn oren in het werk. "Ik heb het nu even druk" is het antwoord dat je krijgt en je zult het daarmee moeten doen. Of toch niet¬? Dit zijn de do´s and dont´s om snel iets gedaan te krijgen van de Systeembeheerder.

Waarom sysadmins tof zijn

Je beseft het misschien niet iedere dag, maar Systeembeheerders (sysadmins) zijn goud waard. Zonder hen ben je nergens. Hoe zou je dan zorgeloos kunnen werken? Door wie worden technische problemen opgelost die voor jou als leek wel Chinees lijken? Precies, Systeembeheerders zijn belangrijk! Vandaag acht redenen waarom sysadmins geweldig zijn.

Vier verschillende types Systeembeheerders

De ene Systeembeheerder is de andere niet. Zoals ieder persoon, is ook iedere Systeembeheerder anders. Toch kunnen we vier types Systeembeheerders onderscheiden. Is jouw Systeembeheerder een Wizard of een Slimmerik? Misschien is hij of zij wel een Joker of Flits.

Dag van de Systeembeheerder is een initiatief van DataByte

DataByte

DataByte is een full-service organisatie op het gebied van ICT. Al bijna 30 jaar ondersteunen wij het MKB en de onderwijssector. DataByte geeft grip op uw ICT. Voor meer informatie: www.databyte.nl

Volg ons op social media

Twitter
Twitter
Twitter