DataByte

Blog

Lees meer over de Dag van de Systeembeheerder en alles er omheen.

De gereedschapskist van een Systeembeheerder?

Een computernetwerk is nooit volledig zelfvoorzienend of op zichzelf staand. Systemen die perfect lijken te zijn, hebben uiteindelijk ook hulp nodig. Er zal iets gerepareerd, geconfigureerd, getest of opnieuw geïnstalleerd moeten worden. Net zoals dat een automonteur een favoriete set schroevendraaiers heeft, heeft een Systeembeheerder zijn of haar favoriete hulpmiddelen en gereedschappen.

Zeven simpele waarheden van de Systeembeheerder

Elk vak heeft zijn eigen vuistregels. Voor een Systeembeheerder zijn die net weer anders dan voor een bakker of automonteur. Als je wat langer meegaat, dan leer je deze simpele waarheden pas kennen of je begint ze snel door te krijgen. Iedere Systeembeheerder kan zich in de volgende zeven vuistregels vinden:

Zet je Systeembeheerder in het zonnetje

Binnenkort is het weer zover, de Dag van de Systeembeheerder. Op vrijdag 28 juli is het langverwachte moment er. Dan wordt de SysAdmin van 2017 bekendgemaakt. Een heugelijke dag en een dag waarop de helden van iedere organisatie in het zonnetje gezien dienen te worden. Ze zijn de drijvende, vaak onzichtbare kracht achter iedere organisatie.

Wizard, Joker, Flits of toch Slimmerik?

De grote dag zit er weer aan te komen. Wie wordt de Systeembeheerder van 2017? Wie volgt Richard Braat op? Wie gaat er aan de haal met de fantastische laptop? Geef allereerst jouw Systeembeheerder op. Omdat wij hen als helden zien, hebben zij voor ons superkrachten. Iedere Systeembeheerder is anders, maar is het een Slimmerik, of een Wizard, een Flits of toch meer een Joker?

Wat is SysAdmin Day nu eigenlijk?

De Dag van de Systeembeheerder is een uit de Verenigde Staten overgewaaid evenement om de Systeembeheerder in het zonnetje te zetten. In de VS wordt het ook wel SysAdmin Day genoemd. Als sinds jaar en dag is de laatste vrijdag van juli een belangrijke dag voor Systeembeheerders. Dan is de bekendmaking van de winnaar. In Nederland heeft DataByte de taak op zich genomen de Systeembeheerders te eren.

Waarom je uberhaupt de Systeembeheerder moet aanbidden

Iedere organisatie heeft ze en zonder hen loopt de hele boel in de soep, een Systeembeheerder. Of die man of vrouw met verstand van computers. Ze hebben vele namen, maar ze ambiëren allemaal één gemeenschappelijk doel: het fixen van alle technische zaken die niet naar behoren werken. Als de Systeembeheerder er niet zou zijn, staat bij wijze van spreken jullie bedrijf stil. Aanbid, behaag of denk af toe aan de persoon die alle technische problemen oplost.

Waarom je Systeembeheerder moet worden

Als je technisch bent en daarnaast ook nog eens bovenmatige interesse hebt in ICT, dan is Systeembeheerder misschien wel een beroep wat perfect bij je past. De mogelijkheden zijn legio. Het is een beroep dat niet zal verdwijnen zo lang er innovatieve ontwikkelingen blijven komen in de wereld van ICT. Hieronder volgen tien redenen waarom je echt Systeembeheerder moet worden

Systeembeheerders zijn net secretaresses

De maand juli kent de gekste feestdagen. Op 1 juli is het ‘de dag van de komkommer’ en op 9 juli wordt ‘de dag van de garnaal’ gevierd. Iedere jaar is het op de derde maandag hoveniersmaandag.

Systeembeheerder is de leukste baan ter wereld

Systeembeheerders zijn de helden die de apparaten en software beheren, zodat jij in staat bent om fatsoenlijk te werken. Alles is up-to-date, strikt beveiligd en werkt naar behoren. Een ingrijpende verandering door de Systeembeheerder lijkt onzichtbaar, maar zorgt er vaak voor dat het werkproces nog soepeler verloopt.

Hoe krijg je iets voor elkaar bij de Systeembeheerder

Het komt dagelijks voor, je zit lekker te werken en opeens doet je computer niet meer wat jij wilt. De paniek slaat al snel toe, want je zat net in een lekkere flow en je wilt graag doorwerken. Een eerste poging om het probleem te verhelpen is geen succes. Meestal wordt het probleem alleen maar erger. De hoogste tijd om de Systeembeheerder in te schakelen. Maar die heeft het druk en heeft wel belangrijkere dingen aan zijn of haar hoofd. Hoe krijg je het dan voor elkaar dat het probleem toch opgelost wordt. Enkele tips hoe het wel en niet moet.

Dag van de Systeembeheerder is een initiatief van DataByte

DataByte

DataByte is een full-service organisatie op het gebied van ICT. Al bijna 30 jaar ondersteunen wij het MKB en de onderwijssector. DataByte geeft grip op uw ICT. Voor meer informatie: www.databyte.nl

Volg ons op social media

Twitter
Twitter
Twitter